Grondexploitaties

Bedrijvigheidsprojecten

Synthon geeft uitvoering aan de Campusontwikkeling aan de Microweg . Het bestemmingsplan daarvoor is al aangepast. Over de aankoop van de openbare ruimte is in 2019 overeenstemming bereikt en in een overeenkomst vastgelegd. De openbare ruimte is opengebroken waarbij de riolering nog in ontvlechting zit.

De aanbieding van het definitieve bestemmingsplan voor de herontwikkeling van de de voormalige energiecentrale (ENGIE) aan de Hollandiaweg aan de gemeenteraad heeft op zich laten wachten. Reden hiervoor is dat, in goede afstemming met de provincie Gelderland de centrale voor grootschalige energieopwek aanzienlijk is gewijzigd. Deze centrale gaat gebouwd worden als hybride centrale. De centrale schakelt over van fossiel gas gestookte centrale naar waterstof zodra het Rijk hiervoor de voorzieningen heeft aangelegd. De provincie Gelderland heeft opnieuw een ontwerp Wet Natuurbeschermingsvergunning verleend. Het bestemmingsplan kan worden vastgesteld zodra de Wet natuurbeschermingsvergunning definitief verleend wordt. Inmiddels hebben we positief advies van de MER (Milieu Effect Rapportage). Aan het eind van dit jaar, rond december, zal het bestemmingsplan ter besluitvorming aangeboden worden aan de gemeenteraad. Pas na onherroepelijk bestemmingsplan kan invulling gegeven worden aan het vervolg, de ontwikkelstrategie. Naar verwachting zal hier in 2024 mee gestart worden.

In de Omgevingsvisie is Winkelsteeg aangemerkt als een transformatiegebied ten behoeve van wonen en werken. Uitgangspunt in de Ontwikkelvisie Winkelsteeg is behoud van de bestaande bedrijvigheid en waar mogelijk een helder perspectief bieden voor ondernemers. Een aantal bedrijven, zoals bijvoorbeeld de autobedrijven en bedrijven in de grootschaligere distributie/logistiek (niet zijnde kleinschalige stadsdistributie gericht op last mile), passen niet in het toekomstige profiel van Winkelsteeg. Met deze bedrijven zijn we in gesprek over een passende alternatieve locatie en een goed toekomstperspectief. Zo is ook gekeken naar een alternatieve locatie voor de autobedrijven in ontwikkeling. Uit een locatieverkenning is de locatie Van Rosenburgweg/Hippe Kip als nieuwe locatie voor de vestiging van de autogarages naar voren gekomen.
Voor de locatie Hippe Kip is de Wet voorkeursrecht gemeenten (WVG) van toepassing en de gemeente is gestart met de voorbereidingen voor de verwerving van de gronden. Verder lopen er gesprekken met de showroom/garagebedrijven.
Ten behoeve van de herontwikkeling is de agrarische bestemming omgezet naar een bestemming voor autogarages. Dit is opgenomen in het bestemmingsplan Nijmegen Dukenburg 2021 (met verbrede reikwijdte), dat in 2022 is vastgesteld. Er loopt nog een beroepsprocedure tegen dit bestemmingsplan. Verder moet in de planuitwerking rekening worden gehouden met het leefgebied van de dassen. Dit wordt verder onderzocht.

Deze pagina is gebouwd op 03/18/2024 15:00:31 met de export van 03/14/2024 15:25:33